Cockpitbord - til din Bavaria

Baggrund

I sommeren 2006 udskiftede vi vores gode gamle Contrast 33 med en ny Bavaria 37 Cruiser. Et valg som vi bestemt ikke har fortrudt. Bavariaen er en fantastisk dejlig båd, velsejlende, meget rummelig og med en komfort der gør, at vi ser os selv som aktive sejlere langt ind i den tredie alder.

 

Koncept

Et enkelt minus - som andre Bavaria ejere også må have erfaret – er dog et alt for lille cockpitbord. Proportionerne passer ikke til en båd i den størrelse, og derfor satte jeg mig for at udarbejde et brugbart alternativ. Som det kan ses på billederne nedenfor er jeg i al beskedenhed lykkedes med projektet, og vi har nu et praktisk og fleksibelt cockpitbord som tilmed er en æstetisk nydelse ☺ Det betyder, at 6 personer nu uden problemer kan sætte sig til bords.

 

Som udgangspunkt er bordet lavet til vores Bavaria 37, men da cockpit-konsollen er den samme på Bavaria 33, 37 og 39, passer det umiddelbart til disse modeller. Bordet er lavet i teaktræ med aluminiumsbeslag og er nemt at slå op/ned. Vi har valgt at designbeskytte cockpitbordet, så det kan ikke fås andre steder.

 

 

 

 

Cockpitbord findes nu også til ældre Bavaria modeller

På baggrund af flere forespørgsler har jeg blandt andet fremstillet et cockpitbord til en Bavaria 38, årgang 2003. I de lidt ældre årgange er cockpitkonsollen ikke så dominerende og derfor er konceptet en smule anderledes. Cockpitbordet fylder langt mindre når det er slået ned, men der er stadig rigelig plads til 6 personer og kvaliteten er af samme høje niveau i teaktræ med rustfrie beslag. Med mindre justeringer vil denne model givetvis også egne sig til Bavaria 36 modellen. Se eksempel på løsning til en Bavaria 38 nedenfor, samt i fanen Billeder for yderligere inspiration til din Bavaria model.

 

Snedkermester, Leif Nielsen - Bredetvedvej 19, 4300 Holbæk - Mobil +45 2814 8652 - mail: bredetved@gmail.com